4 mar. 2012

Pe ape si mai tulburi - piratii din Caraibe


Jack Shandy si vestitul pirat Barba-Neagra, calatoresc impreuna spre teritorii de vis, la capatul carora ii asteapta Fantana Tineretii.1718, arhipelagul Caraibelor. O lume inca noua, tainica, cumplita, un paradis al piratilor si al vrajilor.

Barba-Neagra, al carui suflet este stapanit de forte oculte, a construit un regat al piratilor, guvernat de credinte vodoo si bantuit de zombi si de fantome.In acest univers al piratilor si al vrajitorilor ajunge din intmplare John Chandagnac. Nascut in Europa, porneste spre Jamaica pentru a recupera o mostenire furata.
Capturat de pirati, va avea de ales: sa se alature echipajului sau sa fie ucis si, binenteles, e de parere ca o viata de pirat este mai buna decat o moarte de om cinstit.John Chandagnac, acum cunoscut sub numele de Jack Shandy, va invata sa manuiasca velele, sabia, pistolul si tunul, devenind unul din piratii asociati ai lui Barba-Neagra.

Intre piraterie si vrajitorie, intre tradare si acte de eroism, Pe ape si mai tulburi este povestea lui Jack Shandy si a lui Barba-Neagra, a capitanilor-pirati si a echipajelor de marinari-zombi, ajunsi dupa nenumarate aventuri la Fantana Tineretii.

Pentru a se elibera, Jack este obligat sa se foloseasca de sabie, de magie neagra si de Insotitorii Veghetori, spirite malefice din Jamaica.

Pe Ape si mai tulburi este cartea care a stat la baza filmului Piratii din Caraibe 4 .Volumul a aparut la Editura Voyager din Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu