7 feb. 2013

Carti in tiraje mici

Piata cartii din Romania se remarca in ultimul timp in cresterea numarului de titluri publicate dar din pacate tirajele devin tot mai mici. Pentru poezie de exemplu tirajele tipice sunt la 100-200 de exemplare. Daca cartea are succes editorii vor mai trage tiraje suplimentare. Asa se explica si fenomenul ca unele volume sa ajunga intr-un an de zile de 3-4 tiraje. E o adaptare la piata.

Tot de tiraje mici au parte si lucrarile de specialitate din domenii precum inginerie sau drept, mai ales daca acele lucrari sunt aparute in urma unei disertatii fie ea de licenta sau de doctorat. Astfel de lucrari interesante pentru specialisti sunt de cele mai multe ori greu de gasit. De cele mai multe ori doar editura sau autorul pot detine exemplare.

O alta gama de lucrari cu tiraje care la inceput pot fi mici sunt lucrarile academnice care se adreseaza unor domenii foarte inguste. Si aici se merge pe varianta tirajelor succesive.

Daca aveti alte puncte de vedere, comentarii  sau sunteti interesati de o colaborare cu editura noastra va asteptam  pe emailul nostru ce contact.


Mihai Vintila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu