17 feb. 2013

Concursul national de poezie, DOR DE DOR, ed. a III-a

Incepând din 11.2.2013, puteti trimite lucrarile dumneavoastra pentru

CONCURSUL NATIONAL DE POEZIE  (SI PENTRU COPII), EPIGRAMA, PROZA, PROZA SATIRICA, ESEU, TEATRU, REPORTAJ LITERAR, PICTURA SI  FOTOGRAFIE ARTISTICA

„DOR de DOR”,IPOTESTI – Editia III-a, 2013

În conditiile  integrarii tarii noastre în Uniunea Europeana, unele elemente traditionale ale mediului satesc si ale sufletului românului sunt în pericol de  a cunoaste mutatii sau vor disparea. În scopul mentinerii, macar în memoria creatiilor artistice a acestui izvor de trairi autentice, revista literara fondata în urma  cu 8 ani ,, DOR de DOR” si „ASOCIATIA PENTRU PROGRESUL SI DEZVOLTAREA SPIRITULUI  RURAL, înfiintate si conduse de scriitorul Marin Toma , organizeaza cu sprijinul Consiliului judetean BOTOSANI si Centrului Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Traditiilor Nationale BOTOSANI,  Concursul National de Poezie, Proza, Proza satirica,Teatru, Reportaj literar, Eseu, Epigrama, Pictura si Fotografie artistica cu generoasa tema ,, UNIVERSUL SATULUI ROMÂNESC”. La  acest concurs pot participa creatori din întreaga tara, indiferent de vârsta, membri si nemembrii  unor uniuni de creatie, membri ai Uniunii Scriitorilor si din diaspora. Comisia de jurizare formata din critici literari si de arta, poeti, scriitori, artisti de imagine, va acorda pentru fiecare sectiune câte trei premii: premiul  I, II si III. Si mentiune I, II si III. Premiile constau în diplome, bani si publicarea în revista ,, Dor de Dor „ din luna august, septembrie si octombrie. Concurentii vor trimite 5 poezii dintre  care una dedicata poetului national,  poate fi oda, balada, glossa, doina, 5 epigrame, doua proze scurte ( pot fi si satirice), o piesa de teatru, scrisa pe maximum 8 pagini în  WORD- FONT Arial 11 sau TIMES NEW ROMAN 12.

P.S.

Fotografiile vor  avea dimensiunile 20×30(cinci lucrari) iar pictorii vor trimite un singur tablou reprezentativ. Aceste lucrari  (fotografii si tablouri) vor  fi expediate  pâna la data de 15 iulie, 2013 pe adresa : Toma Marin, localitatea Dor Marunt, judetul Calarasi, cod 917055

Tablourile  nu vor fi înramate.
Toate celelate lucrari literare se vor trimite pe adresele:

marintoma@gmail.com; dordedor@gmail.com

Relatii la telefon: 0231/580293 sau 0242/643722/ ( Marin Toma si Doina Sabadeanu dupa 15 martie). Rezultatele concursului se vor publica în presa locala si în revista ,, Dor de Dor” dupa data de 15 iulie 2013. Faza finala a concursului se va desfasura la la Memorialul IPOTESTI  în data de VINERI 16 AUGUST 2013, în amfiteatrul  Bibliotecii Nationale de poezie ,,Mihai Eminescu”

Nota:

Revista literara Dor de Dor este organizatoarea a sapte  editii a  Concursului National de Poezie ,, Dor de Dor” si a celei de  a treia   editii a ANTOLOGIEI,, DOR de DOR”, IPOTESTI, 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu