10 iul. 2013

Concursul Reporter European 2013

Reprezentanta Comisiei Europene si Biroul de Informare al Parlamentului European în România lansează o nouă editie a concursului ”Reporter European”. Si în acest an concursul cuprinde o sectiune specială dedicată bloggerilor, intitulată "Blogger European".

Jurnalistii si bloggerii sunt invitati să înscrie în competitie materiale având ca subiect una dintre cele două teme ale concursului: Anul european al cetățenilor si alegerile pentru Parlamentul European din 2014. Materialele pot fi înscrise în cadrul celor trei sectiuni – presă audio, presă video si presă scrisă / online.

Câstigătorilor premiilor I, de la fiecare sectiune, li se va oferi posibilitatea de a efectua un stagiu de trei săptămâni la Bruxelles, pentru o experientă profesională de corespondent de presă acreditat la instituțiile europene.

Câstigătorilor premiilor II, de la fiecare sectiune, li se va oferi posibilitatea de a efectua o vizită de cinci zile la Bruxelles, la institutiile europene, pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, reprezentanti ai autorităților nationale sau colegi din mass-media.

Câstigătorilor premiilor III, de la fiecare sectiune, li se va înmâna o tabletă iPad.
  
Un juriu mixt, format din specialişti mass-media, bloggeri şi reprezentanţi ai instituţiilor europene din România, va juriza întregul concurs ”Reporter European”, inclusiv componenta dedicată bloggerilor. Printre criteriile de selecţie care vor sta la baza jurizării, se numără: relevanța materialului pentru tema propusă, acurateţea informaţiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul si capacitatea subiectului ales de a genera dezbatere publică.

Mai multe detalii despre conditiile de participare, termene limită si modalitățile de înscriere a materialelor sunt disponibile pe paginile de internet dedicate anuntului concursului ”Reporter European”, respectiv componentei ”Blogger European”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu