1 aug. 2014

AFCN finanteaza doua carti la editura Istros Braila

În urma concursului organizat de Administratia Fondului Cultural National - pentru Proiecte editoriale 2014 / Sesiunea II de finantare, Sectiunea: „Carte”, Muzeul Brailei a câstigat o finantare de 36.700 RON pentru editarea volumelor: Ionel Cândea, „Manastirea Maxineni”, volumul II si Ioan Burlacu, „Mita (Rüsvet-ul) în relatiile româno-otomane (1400-1821)”, ce vor aparea la Editura Istros a Muzeului Brailei. Concepere si scriere proiect: Camelia Hristian, sef Serviciul Financiar Contabil si Relatii Publice al Muzeului Brailei.

Proiectul editorial este derulat de Muzeul Brailei, în perioada 15 iulie – 15 noiembrie 2014 si este finantat de Administratia Fondului Cultural National. Parteneri pentru promovarea proiectului: Arhiepiscopia „Dunarii de Jos” Galati, Institutul „Nicolae Iorga” Bucuresti, Institutul de Studii Sud-Est Europene Bucuresti, Editura „Omonia” Bucuresti, Institutul de Arheologie Iasi si The Isis Press Istanbul (Turcia).

Echipa de proiect: prof. univ. dr. Ionel Cândea – manager de proiect si autor, inclusiv transcriere din chirilica (cercetator - managerul Muzeului Brailei), dr. Ioan Burlacu – autor (avocat, fost procuror si colonel magistrat), Camelia Hristian – PR proiect, corector, DTP (muzeograf - sef  Serviciul Financiar Contabil si Relatii Publice al Muzeului Brailei), Rozalia Pîrlitu – tehnoredactor,  DTP, coperti, indici (analist programator - sef Serviciul Editura Istros,  Muzeul Brailei), Mariana Vernescu – responsabil financiar (economist – contabil sef al Muzeului Brailei).

Proiectul nostru editorial include doua titluri de referinta pentru istoriografia româneasca. Primul titlu este al doilea volum dintr-o monografie a unei manastiri voievodale de secol XVII, monument istoric de arhitectura de importanta nationala, care s-a aflat pentru aproape o suta de ani în ruina si care a fost de curând reconstruita si introdusa în circuitul turistic (în 2013); cartea include documente inedite din perioada 1694-1820, din arhiva Muzeului Brailei – Fondul „Ion Ionascu” - transcrise din chirilica - despre istoria Tarilor Române, a Brailei si a Maxinenilor.

 Al doilea titlu abordeaza o tema inedita, de maxima actualitate, respectiv coruptia în relatiile româno-otomane si este lucrarea de doctorat în istorie a unui jurist (licentiat si doctor în drept) cu o bogata experienta în lupta anticoruptie, evenimentele istorice fiind interpretate din punct de vedere juridic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu