2 mar. 2015

Concursul international de Poezie „GRIGORE VIERU” – editia a VII-a

Concursul de poezie, purtând numele marelui poet Grigore Vieru, se desfăşoară în cadrul estivalului
Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”, ediţia a VII-a, care va avea loc în perioada 19 – 22 mai 2015 la Chişinău şi Iaşi.

Concursul îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor poeţi de limbă română din România, Republica Moldova şi din toată diaspora. Pot participa tineri poeţi până la 30 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi ai altor uniuni de creaţie şi care nu au volume individuale publicate.

Manuscrisele, constând dintr-un volum de autor care nu trebuie să depăşească 100 de pagini, scrise pe computer, corp 14, în două exemplare, se vor trimite până pe data de 15 aprilie 2015 pe adresa: Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, Chişinău, str. Sciusev, nr. 65, MD-2012 sau pe adresele de e-mail balaban@bncreanga.md, bncreanga@dnt.md.

Se va adăuga CV-ul, cuprinzând datele personale ale concurentului: numele, data naşterii, profesia, adresa exactă, telefonul, e-mailul şi o scurtă prezentare a activităţii literare.Juriul, format din personalităţi marcante ale literaturii române de pe ambele maluri ale Prutului, va acorda următoarele premii:
Premiul Mare „Grigore Vieru”, constând în publicarea cărţii premiate în 200 de exemplare;
Premiul I – 500 lei;
Premiul II – 400 lei;
Premiul III – 300 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu