28 ian. 2016

Braila : Atelier de Istoria Artei Religioase

Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila organizează, pentru elevii de gimnaziu și liceu, Atelierul de Istoria Artei Religioase. Atelierul va avea loc lunar, în ultima sâmbătă din lună, la Secția de Împrumut Carte pentru Adulți. Ora la care vor avea loc întâlnirile va fi comunicată din timp participanților la atelier.

Conform organizatorului ”Atelierul propune o prezentare în linii generale a istoriei artei, stimulând interesul pentru zestrea culturală lăsată de marii artiști din diferite locuri și timpuri. Introducerea noastră începe din Antichitate, cu Arta creștină a catacombelor din Roma și ajunge până în ultimele decenii ale secolului 20”.

Coordonatoarea atelierului este bibliotecara Camelia Popescu. De la dânsa elevii interesați de istoria artei vor afla poveștile din spatele statuilor și tablourilor aflate în marile muzee ale lumii, dar și aventurile prin care au trecut diverse opere de artă până să ajungă la noi.

Doritorii se pot înscrie la telefon 0239 611292 int.132 sau direct la sediul Bibliotecii din P-ța Poligon nr.4, la Punctul de Înscriere.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/cultura-brailei/atelier-istoria-artei-religioase-biblioteca.htm#sthash.T3cvNkiW.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu